Торговці мають забезпечити здійснення безготівкових розрахунків

Новий проєкт постанови Кабміну від 03.06.2022 «Про встановлення термінів, до настання яких торговці мають забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» ставить за мету надати громадянам можливість придбати товари чи послуги як за готівкові так і за безготівкові кошти, а саме мати гарантовану можливість розрахуватися платіжною карткою.

Проєктом постанови пропонується встановити, що торговці мають забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків у наступні терміни:

  1. До 1 серпня 2022 р. – торговці, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб.
  2. До 1 серпня 2023 р. – торговці, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб.
  3. До 1 серпня 2024 р. – торговці, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше ніж 5 тис. осіб.

Ці вимоги не поширюються на:

  • новостворених торговців – протягом шести місяців з дати їх державної реєстрації;
  • фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку першої групи;
  • торговців, які здійснюють торгівлю з торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власновирощеної або відгодованої продукції;
  • торговців, які надають послуги в закладах громадського харчування, що не мають залу для обслуговування споживачів.

Пропонуємо безкоштовно спробувати роботу модулю xPOS Payment Terminal, який інтегровано з платіжними банківськими терміналами Ingenico, Verifone, Verifone Privatbank:

  • зручний облік всіх оплат в системі xPOS готівкових та безготівкових;
  • чек РРО з коректним виводом даних платіжної картки покупця.

Розсилка новин

Будь ласка, включите JavaScript, щоб відправити форму