З 16 липня 2022 року вступає в силу відповідальність за порушення норм Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної"

16 липня 2022 року набуває чинності стаття 27 ч.2 та ч.6 закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Згідно з новими нормами ст. 27 «Державна мова у сфері користувацьких інтерфейсів комп’ютерних програм та веб-сайтів», чинності набудуть такі зміни:

  • Комп’ютерна програма з користувацьким інтерфейсом, встановлена на товарах, що реалізуються в Україні, повинна мати користувацький інтерфейс державною мовою, який за обсягом та змістом має містити не менше інформації, ніж іншомовні версії такого інтерфейсу.
  • Усі інтернет-ресурси (вебсайти, сторінки в соцмережах, ютюб-, вайбер-, телеграм-канали, мобільні застосунки тощо), які використовуються в якості інтернет-представництв суб’єктів господарювання, зареєстрованих в Україні, у тому числі інформаційні інтернет-ресурси, повинні мати основну версію українською мовою, яка має завантажуватися для користувачів в Україні за замовчуванням. Відсутність українськомовної версії інформаційного інтернет-ресурсу після 16 липня 2022 року може означати штраф. Розмір штрафу становить від 3400 до 7500 грн, якщо порушення вчинено вперше. За повторне порушення накладатиметься штраф від 7500 до 11900 грн.

Якщо є питання щодо використання україномовного інтерфейсу в рішенні xPOS, будь ласка, звертайтеся до служби техпідтримки:

Розсилка новин

Будь ласка, включите JavaScript, щоб відправити форму