Найбільші міста світу, такі як, Нью-Йорк, Лондон, Барселона, Сінгапур, Гонконг ініціюють та розвивають нові концепції у ресторанному бізнесі. Нижче наведено основні з них:
1. Цифровізація або діджиталізація
Цифровізація або Диджиталізація пропонує заміну людей автоматичними системами: ресторани без офіціантів, кухарі-роботи, друк їжі на 3D-принтерах, піцу доставляють дрони, боти обробляють великі обсяги інформації.
2. Здорове харчування
![Slow Food](/media/cached-resp-images/images/blog/trends/soup_1920.jpg?version=d2dc0d486f74dadc5a62e7cb544463c1)
Здорова їжа: це і Slow Food Restaraunts, які роблять ставку на «смак, подачу та настрій». Страви приготовані з овочів/фруктів/тварини місцевого походження, їжа екологічно чиста, схильна до мінімальної хімічної обробки (салат-бари, суп-кафе).
3. Цікавий фаст-фуд
Цікавий фаст-фуд: авторський підхід до приготування простої та зрозумілої їжі + низький середній чек.
4. Open kitchen
![Відкрита кухня](/media/cached-resp-images/images/blog/trends/open-kitchen_1920.jpg?version=8441ddc871691f506f3106709f380a97)
Open kitchen - процес приготування страв у форматі кухні-вітрини: гості спостерігають за роботою кухарів, кондитерів та отримують задоволення від кулінарного видовища.
5. Зниження foodcost
Зниження foodcost: дбайливе використання продуктів у процесі виготовлення, стиль меню «з'їсти від носа до хвоста», управління харчовими відходами.
6. Гібридні бізнес-концепції
Гібридні бізнес-концепції - об'єднання різних пропозицій для гостя в одному просторі: ресторан і коворкінг, барбершоп і магазин. Прибуток закладу генерується всіма учасниками проекту.
7. Фудтраки
![Фудтрак](/media/cached-resp-images/images/blog/trends/food-track_1920.jpg?version=0730ddf84e4761cd4b8ccce43c7c9c94)
Їжа з фудтраків не поступається за смаком та якістю ресторанним стравам. Доставка їжі додому відбувається з урахуванням переваг замовника: інгредієнти для страв, оформлення страв, упаковка.